IMG 20190209 122621 640x480

Делегација на Нотарската комора на Р. Косово предводена од претседателот Алириза Беши, членови на Комората како и претставници од Министерството за правда на Р. Косово во х. Холидеј ИН, Скопје на 9 февруари 2019г. оствари работна средба со делегација на Нотарската комора на Р. Македонија предводена од претседателот Васил Кузманоски.

 

Цел на посета беше размена на искуства во однос на дигитализацијата на нотаријатот и презентација на системите со кои располага македонскиот нотаријат. На средбата беа отворени и прашања во однос на дисциплинската постапка против нотарите, безбедноста на дигиталните податоци, именување на помошници нотари и други теми поврзани со нотаријатот.

IMG 20190209 122630 640x480    IMG 20190209 122645 640x480

IMG 20190209 122653 640x480     IMG 20190209 122701 640x480

По одржаниот состанок делегацијата на Нотарската комора на Р. Косово ја посети нотарската канцеларија на нотар Муамет Шеху од Скопје. Во канцеларијата на нотарот имаа можност чекор по чекор да видат како се врши упис во системот на Агенцијата за катастар на недвижности, а презентиран беше и системот Нотариус во кој работат нотарите во Р. Македонија.

IMG 4357 640x480   IMG 4371 640x480

На крајот на работната средба претседателите на двете Комори изразија задоволство од досегашната меѓусебната соработка како и надеж дека истата во иднина ќе се продлабочи.

Посетете не

Бул.8-ми Септември бр.2 кат 1, 
1000, Скопје
Република Северна Македонија

Локација

Контактирајте не

Тел: + 389 (0)2 3115 816 

       + 389 (0)2 3239 150

Email: contact@nkrm.mk
Работно време

НКРСМ

Понеделник - Петок
8.30ч - 16.30Ч