IMG 6229 640x480

На  9 февруари 2019 година во Скопје, хотел Холидеј Ин, Скопје беше одржано Изборно собрание за избор на членови на Комисијата за спроведување на конкурс за именување на нотари на Нотарската комора на РМ и XXI -то Вонредно Собрание на Нотарската комора на РМ со цел давање мислење во врска со предлог Нотарска тарифа за изменување на Нотарска тарифа доставена од Министерство за правда.

Повеќе...

Во периодот од 23 заклучно до 25 октомври 2018 година во Софија, Република Бугарија се одржа Вториот Национален конгрес на бугарските нотари по повод 20 – Годишнината од постоењето на бугарскиот нотаријат. На овој настан присуствуваше македонска делегација предводена од  претседателот на Нотарската комора на РМ, г-дин Васил Кузманоски и членовите на Управниот одбор Виолета Ангеловска и Јанко Милушев.

бг 2ор

Повеќе...

собрание 3

На 31 Март 2018 година во хотел Александар Палас, Скопје се одржа 20 - тото Редовно Годишно Сoбрание на Нотарската комора на РМ и Изборно собрание за избор на членови и заменик членови на Дисциплинскиот совет и Комисијата за надзор над примената на одредбите на Законот за спречување перење пари и финансирање тероризам.

Повеќе...

IMG 2026

По повод 25 години од постоењето на Советот на нотаријати на Европска унија (CNUE) на 5 декември 2018г. во Европски парламент, зграда Алтеро Спинели, Брисел, Белгија се одржа свечена седница.

Повеќе...

сВо периодот од 29 септември до 2 октомври 2018 година во хотел Емперадор во Буенос Аирес, Аргентина беше одржан собирот на органи и тела на Меѓународната унија на нотарите и тоа работните комисии, Генералното собрание на нотаријатите – членки (Втора седница на Законодавната комисија за 2017- 2019 г.) и Генералниот совет (Четврта редовна седница на законодавната комисија за 2017 -2019 г.)

Повеќе...

По повод јубилејот 10 -години од основање на нотаријатот во Република Српска, делегација предводена од претседателот на Нотарската комора на Република Македонија, г-дин Васил Кузманоски и потпретседателот г-дин Наџи Зеќири беше на службена посета во Бања Лука.

Повеќе...

Студиска посета во Дрезден, Германија

 

Делегација составена од Потпретседателката на Нотарска комора на РМ, нотар Олга Димовска, претставник од Министерство за правда, Сектор за извршување, нотаријат и медијација, Помошник раководител на Секторот за извршување, нотаријат и медијација Владимир Јанковски и претставник од Нотарска комора на РМ, стручен соработник м-р Анастазија Анастасовска во организација на Германското друштво за интернационална соработка – ГИЗ, преку Отворениот регионален фонд за југоисточна Европа – правна реформа и Германската федерална нотарска комора, од 27.2.2018 година до 3.3.2018 година присуствуваше на студиска посета во Дрезден, Германија.

Повеќе...

 

еда

25 -ти Октомври е Европски ден за граѓанска правда што секоја година се одбележува во сите држави во Европа со цел доближување на правдата до граѓаните преку запознавање со нивните основни права во повеќе области. 

Повеќе...

На 21 и 22 април, 2018 година во хотел Метропол и Белви, Охрид беа одржани редовните Нотарските денови во организација на Нотарската комора на Република Македонија.

IMG 0425

Нотарските денови ги отвори г-дин Васил Кузманоски, Претседател на Нотарскa комора на Република Македонија, со поздравен говор во кој се заблагодари на присутвото на гостите и присутните нотари, а потоа изложи и свој краток осврт кон изборот на темите за советувањето.

Повеќе...

На 20 декември во хотел Александар, Палас, Скопје беше одржан свечен настан по повод 20 години основање на Детската амбасада за Сите деца на светот под покровителство на премиерот г-дин Зоран Заев. На овој настан како претставник на Нотарска комора на РМ присуствуваше потпретседателот на Комората и член на Управен одбор, г-дин Наџи Зеќири.

Повеќе...
Посетете не

Бул.8-ми Септември бр.2 кат 1,
1000, Скопје, Македонија

Локација

Контактирајте не

Тел: + 389 (0)2 3115 816 

+ 389 (0)2 3214 448

Email: contact@nkrm.mk
Работно време

НКРМ

Понеделник - Петок
8.30ч - 16.30Ч