Во периодот од 2 - 4 јуни 2017 година во Анкара, Турција се одржа 46 - тиот Конгрес на Унијата на нотарите на Турција на кој како претставници на Нотарската комора на РМ присуствуваа претседателот, Васил Кузманоски и потпретседателот и член на Управен одбор, Олга Димовска и членот на Управниот одбор, Сашо Ѓурчиноски. Од името на македонскиот нотаријат од страна на претседателот Васил Кузманоски на претседателот на Унијата на турските нотари г-дин Јунус Тутар беше доделен подарок – филигран со ликот на Александар Македонски.

 

Во рамките на Конгресот, македонската делегација предводена од претседателот на Нотарската комора на РМ г-дин Васил Кузманоски оствари средба со турскиот Министер за правда г-дин Беќир Боздаг, при што е потенцирана меѓусебната соработка меѓу Република Македонија и Република Турција.

sliki ankaraIMG 8317IMG 8266DSC 0106

DSC 001218946983 10211110176443453 769687102 o18945056 10211110176083444 1243389274 n18986647 10211110176523455 1998202288 o

 

Посетете не

Бул.8-ми Септември бр.2 кат 1,
1000, Скопје, Македонија

Локација

Контактирајте не

Тел: + 389 (0)2 3115 816 

+ 389 (0)2 3214 448

Email: contact@nkrm.mk
Работно време

НКРМ

Понеделник - Петок
8.30ч - 16.30Ч