Хуманоста и споделувањето се неизоставен дел од празничната традиција која Нотарската комора на Република Македонија ја практикува низ годините. Оваа година ја посветуваме на најмалите, ЈУ Дом за доенчиња и мали деца - Битола кој згрижува повеќе од 60 дечиња, од најмала возраст па се до 3 години.

Повеќе...

На 14 март 2017 година во просториите на Нотарската комора на РМ беше одржан состанок со г-дин Christopher Will, раководител на ГИЗ проектот,, Отворен регионален фонд за Југоисточна Европа-правна реформа,, и претставници на Нотарската комора на РМ. На овој состанок се разгледуваат тековните и идни можности за соработка и вклучување на Нотарската комора на РМ во идните проектни активности.

Повеќе...

Претседателот на Нотарска комора на Република Македонија, Васил Кузманоски и директорот на Управата за водење на матичните книги Ѓоко Котевски на 18 октомври 2017 година потпишаа меморандум за соработка.

*фотографијата е преземена од МИА

Меморандумот се однесува на електронска размена на податоци за постапките кои се водат пред нотар. Преку пристап до веб порталот на Управата ќе биде овозможено добивање на изводи, по електронски пат, во рок не подолг од 48 часа, нотарот електронски ќе може да го прибави документ кој му е потребен во постапка со што се овозможува по ефикасно и по брзо остварување на правата на граѓаните.

Повеќе...

slika5

 

 

 

 

 

 

 

На Изборното Собрание на Нотарската комора на Република Македонија кое се одржа на ден 11 март 2017 година во хотел Континентал, Скопје се изврши избор на нови органи на Нотарската комора на Република Македонија за мандатен период 2017 -2020 година.

Повеќе...

Претседателот на Нотарска комора на РМ, г-дин Васил Кузманоски и Деканот на Правниот факултет „Јустинијан Први“ при Универзитетот „Свети Кирил и Методиј“,  проф. др. Горан Коевски, на 7.10.2017 година во Струга, потпишаа Меморандум за соработка.

Повеќе...

3K1A5930 800x600

Делегација предводена од претседателот на Нотарската комора г-дин Васил Кузманоски, претседателот на Меѓународната унија на нотарите г-дин Хозе Маркењо де Ллано (José Marqueño de Llano) ,  Потпретседателот на Германската сојузна нотарска комора и потпретседател на Комисијата за меѓународна соработка при Мегународната унија на нотаријатите  г-дин Ричард Бок (Richard Bock) и д-р Ловро Томашиќ, нотар во Германија во склоп на прославата 20 години од основањето на нотаријатот во РМ оствари работна средба со Министерката за правда д-р Рената Дескоска.

Повеќе...

sl1

Традиционално како и секоја така и оваа година по повод новогодишните празници, на 24 декември 2016 година од страна на Нотарската комора на РМ беше извршена донација на Домот за деца,,11 октомври,, Скопје во согласност со потребите на домот и тоа 27 стази за детските соби на децата и новогодишно пакетче за секое дете - штитеник на домот.

Како возврат на хуманиот гест ,,од страна на Домот за деца,, 11 Октомври,, Скопје беше организирана приредба и во знак на благодарност на претседателот на Нотарската комора на РМ, г-дин Васил Кузманоски му беше доделена благодарница.

Повеќе...

Нотарска комора на Република Македонија стана член на Советот на нотаријатите на Европската унија (CNUE) со статус на набљудувач Советот на нотаријатите на Европската унија (CNUE) на Генералното собрание одржано на 16 и 17.6.2017 година, во Шпанија ја одобри апликацијата и ја прифати Нотарската комора на Република Македонија за член со статус на набљудувач во CNUE. CNUE е тело основано во 1993, со седиште во Брисел, а од 1 јануари 2006 добива статус на Совет на нотаријатите на ЕУ и е официјално тело кое ја претставува нотарската професија во односите со Европските институции и ги изразува заедничките одлуки на своите членови во институциите на Европската унија.

Повеќе...
Посетете не

Бул.8-ми Септември бр.2 кат 1, 
1000, Скопје
Република Северна Македонија

Локација

Контактирајте не

Тел: + 389 (0)2 3115 816 

       + 389 (0)2 3239 150

Email: contact@nkrm.mk
Работно време

НКРСМ

Понеделник - Петок
8.30ч - 16.30Ч